Вести од индустријата

Зошто е толку тешко да се добие брендирана батерија на LG/Samsung/Panasonic 18650 сега?

2021-03-21
Дали знаете која е причината зошто сега е толку тешко да се набават оригинални ќелии за батерии LG/Samsung/Panasonic 18650? Ако вашиот производ користи оригинални ќелии на батерии LG/Samsung/Panasonic 18650 и има сертификат IEC/UL/CB, можеби вие сте мравката на жешката точка. Да ве информираме за вистината.

1.LG/Samsung/Panasonic ја сменија својата производна линија од потрошувачки ќелии на батерии во ќелии за напојување, па дури и ќе го стопираат производството на некои модели, како што се 18650 2200mah, 18650 2600mAh капацитет.

2. Сега LG/Samsung/Panasonic доставува сè повеќе од своите ќелии на производителите на ЕВ, како што е Tesla. Целиот свет почнува да се менува на полето на ЕВ. Во последните години, кинеските производители на батерии почнаа да произведуваат EV батерии и добиваат многу владини додатоци. Сега Индија станува луда во производителот на ЕВ. 9 од 10 индиски компании сакаат да започнат со производство на ЕВ поради на владината политика.

3. LG/Samsung/Panasonic ги доставуваат своите ќелии директно само на вистинските производители и има многу дилери кои ги добиваат ќелиите преку некој подземен канал. дури и држете ги акционерските ќелии на рака и сакаат да се зголемат по многу повисока цена.

Сега оригиналниот синџир на снабдување LG/Samsung/Panasonic е тежок и цената е двојно зголемена. Што можеме да направиме? Сега кинеската технологија за батерии станува сè позрела и има над 60%-70% пазар на батерии низ целиот свет. Како водечки и чесен производител на батерии во Кина веќе 20 години, мораме да му помогнеме на нашиот ценет клиент и да го решиме проблемот. Сега имаме снабдување со совршени и 100% исти перформанси ќелии за да ги замениме оригиналните ќелии LG/Samsung/Panasonic. Сега повеќе и повеќе кинески производители на батериски ќелии од 18650 ги промовираат своите ќелии да ги заменат брендираните ќелии LG/Samsung/Panasonic. Ова носи поекономично решение за батерии и побрзо време на испорака за клиентите.


#VTC Power Co., Ltd, 18650 батериски ќелии, кинески производител на батерии, LG, Samsung, Panasonic 18650 батерија,



We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy